Mia Coldheart och Ida Evileye i Crucified Barbara. Foto: Karin Forsmark /SR

Crucified Barbaras plan är att rocka

"Att bara vråla ur sig allt man känner, det är maxat"
1:20 min

Det verkar vara Crucified Barbaras år i år. Senaste skivan "In the red" har fått strålande recensioner, de är mitt uppe i en lång turné och hinner dessutom med att medverka i Moraeus med mera.

Hösten har också inneburit en ny utmaning för bandet, att skriva en låt till SVT:s Minimello. Men det är på scenen bandet trivs allra bäst.

-Det här att bara få ur sig, att få hänga på sig  gitarren och spela på den, och när gitarrförstärkarna vrålar till max, och jag som sjunger får liksom spy ur mig allt jag känner, det är maxat. I bland när jag sjunger upp tror jag att jag aldrig kommer att kunna ta de där tonerna som jag ska göra på scen, det känns som om de inte finns i kroppen. Men när jag väl kliver upp på scenen, då vrids allt bara på och jag maxar ännu mer. Det där kommer man bara åt på scen,  säger Mia Coldheart i Crucified Barbara.

-Jag tycker att det är så fantstiskt att livespelandet ärså mycket här och nu. Ingen annan gång,  just i kväll, bara idag kan man se oss i den här stan.
Just den känslan att befinna sig exakt i nuet tycker jag är otroligt häftig, säger Ida Evileye.

Karin Forsmark
karin.forsmark@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".