Alice Bah Kuhnke, kulturminister. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kulturministern svarar: "Är tuffare än somliga tror"

Alice Bah Kuhnke (MP) har fått utstå allt hårdare kritik sedan hon blev kulturminister. Nu bemöter hon kritiken.

Den nyligen tillträdda kulturministern Alice Bah Kuhnke (MP) har inte klappats medhårs av kulturjournalister eller debattörer. För ett par veckor sedan sågades hennes insats i en intervju i P1 Morgon, och när hon själv tog till orda i en artikel i DN på onsdagen menade många att hon var vag och otydlig.

Hon har anklagats för att sakna kulturkompetens och för att gömma sig för media. Nu svarar hon på kritiken, endast via SVT:s samiska redaktion Ođđasat. Alice Bah Kuhnke verkar inte särskilt påverkad av debattörernas ord:

– Jag är miljöpartist, jag sitter i en ny regering och många medier och tyckare kommer från andra partier. Jag känner mig helt trygg i vad jag kan och vad jag vill göra som kultur- och demokratiminister, säger hon till Ođđasat.

Bah Kuncke konstaterar att hennes titel är tacksam för den som vill kritisera. Hon har fått telefonsamtal och mejl från tidigare kulturministrar som har berättat att man blir väldigt utsatt på just den posten.

– Det visste jag innan jag tackade ja. Jag är nog tuffare än somliga tror, säger kulturministern till SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".