Brasse Brännström. Foto: SVT Bild (från 1978).
Brasse Brännström. Foto: SVT Bild (från 1978).

Brasse skulle göra ny film 2015

Rollen i Mats Arehns "Bäst före" blev Brasse Brännströms sista i en långfilm.

Nu berättar dock Arehn för Aftonbladet de hade planerat att göra ytterligare en film - nästa år skulle "Night and day", med Brasse Brännström i huvudrollen, ha spelats in.

Brännström och Arehn började skriva manus tillsammans i samband med att "Bäst före" gick upp på bio i fjol. Arehn beskriver den nya filmen som en "både rolig, sorglig och vemodig historia".

– "Night and day" handlar om Harry, en äldre rätt förmögen man som blir änkling. Den rollen skulle Brasse ha spelat. Harry har lite i smyg levt med en annan man hela sitt liv. Nu flyttar han till Fuengirola i Spanien där han planerar att ta livet av sig. Men då möter han en kvinna och en ung konstnär som får honom att ändra sina planer, säger regissören till Aftonbladet.

Nu vet Arehn dock inte om han kan tänka sig att göra filmen med en annan skådespelare.

– Just nu har jag helt släppt taget om filmen. Jag vet inte! det måste i så fall bli på ett sätt som jag vet att Brasse skulle ha kunnat stå för också, säger han.

Brasse Brännström dog den 29 augusti. Han blev 69 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".