Foto: Anders Wiklund/TT
The Rolling Stones på scen. Foto: Anders Wiklund/TT

Rolling Stones i försäkringsbråk efter inställda konserter

Rockbandet The Rolling Stones ställde in en rad konserter i Australien och Nya Zeeland efter att designern L'Wren Scott, som hade ett förhållande med sångaren Mick Jagger, tog sitt liv i mars i år.

Nu tvistar The Rolling Stones med ett försäkringsbolag om ersättningar på 94 miljoner kronor för de inställda spelningarna. Innan turnén hade bandet tecknat en försäkring på totalt 177 miljoner kronor för att täcka inställda konserter i fall någon familjemedlem eller annan närstående skulle gå bort.

L'Wren Scott räknades in i försäkringen men försäkringsbolaget vill inte betala då hennes död var "avsiktlig och inte en plötslig, oförutsedd händelse". Enligt försäkringsbolaget kan Scotts död härledas till ett tillstånd för vilket hon hade fått eller blivit rekommenderad läkarvård.

Försäkringsbolaget fick i förra månaden tillstånd av en amerikansk domstol att förhöra L'Wren Scotts bror om hennes medicinska historia.

The Rolling Stones har i sin tur stämt bolaget i London. Bandet hävdar bland annat att den information som försäkringsbolaget vill ha från Scotts bror inte är relevant i brittiska rättstvister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".