Laleh. Foto: Gustaf Thörn
Laleh. Foto: Gustaf Thörn

Ny dokumentärfilm om Laleh

"Jag är inte beredd att dö än" heter filmen som följer den svenska artisten Laleh under två år.

Regissörerna Fredrik Egerstrand och Kalle Gustafsson Jerneholm har följt låtskrivaren, producenten och sångerskan Laleh Pourkarims kreativa process under två års tid.

De två har tidigare regisserat och producerat musikfilmer som "The Extraordinary Ordinary Life Of José González", "Riedel! Riedel! Riedel!" och "Tinariwen sur l’eau".

Med Laleh har duon försökt få en djupare inblick i "en kreativ själ under resan genom världen och musiken". De började filma ensamma med Laleh i en pytteliten fjällstuga utanför Gällivare, för att få till en slags teambuilding. För att komma närmre.

Resultatet blev filmen "Jag är inte beredd att dö än", som får biopremiär den 28 november i Göteborg. Filmpubliken kan bland annat vänta sig specialskriven musik, tajta musikaliska scener med Laleh, ett oväntat möte med Benny Andersson.

Inspelningen av filmen var givande för artisten själv:

”När jag gör musik så får jag skapa min egen värld, tid och plats, jag får möta hopp och höjder. Men under inspelningen av den här filmen fick jag istället återskapa verkligheten och möta mig själv”, säger Laleh i ett uttalande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".