Hertha Hillfon. Foto: Victoria Greve/SR
Hertha Hillfon. Foto: Victoria Greve/SR

Ny motgång för Hillfonmuséet efter att köpare backar

En köpare som förhandlat med Hertha Hillfons dödsbo om att köpa Hillfongården och tillåta föreningen Hertha Hillfons vänner använda delar av den för museiverksamhet, har nu dragit sig ur.

Som tidigare rapporterats så har Stockholms rödgröna dragit sig ur, trots ett vallöfte om att man skulle köpa konstnärshemmet i Mälarhöjden. Kulturborgarrådet Roger Mogert (S) sa då till Kulturnytt att man kommit fram till att det blev för dyrt.

Svenska Dagbladet rapporterar nu att även den köpare som planerat att köpa konstnärshemmet och var i förhandlingar med Hertha Hillfons dödsbo.

Nu är förhoppningen hos föreningen Hertha Hillfons vänner att någon annan kan tänka sig ett liknande upplägg, där en möjlig köpare kan tänka sig att göra delar av gården tillgänglig för allmänheten. Susanne Rydén från Hertha Hillfons vänner, säger till Svenska Dagbladet att de i dagsläget inte vet hur situationen ska lösas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".