Way out West-artist greps mitt under konsert

Han presenterade sig på svenska festivalen Way out West i somras. Men spelningen i Santa Barabara, i Kalifornien, i fredags gick det mindre bra för 23-årige artisten Mac Demarco. Efter att ha klättrat upp i taket mitt under konserten tillkallades polis och Demarco arresterades.

Den kanadensiske multi-instrumentalisten spelade under fredagen för ett 100-tal personer i Santa Barbara när polisen avbröt den pågående koserten, enligt tidningen The Santa Barbara Independent.

Orsaken till polisingripandet var att två besökare startat en moshpit, en slags bråkdans, vilket Mac Demarco anslöt till. Tillbaka på scenen beslutade sedan den 23-årige artisten att klättra upp i tak-bjälkarna inne i konsertlokalen, rapporterar NME.com.

Polisen ska i samband med gripandet av Demarco inte förstått att det var själva huvudpersonen för kvällen som omhändertagits. Konserten avslutades abrupt, och kunde inte fortsätta.

Det hela verkar dock ha slutat gott, Mac Demarco verkar ha tagit händelsen med ro och lade upp en bild från dramatiken på instagram.

Mac Demarco släppte tidigare i år albumet Salad Days, och gästade i somras festivalen Way out West i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".