Deckardrottningen Camilla Läckberg. Foto Ann Jornéus/Sveriges Radio
Deckardrottningen Camilla Läckberg. Foto Ann Jornéus/Sveriges Radio

Camilla Läckberg börjar med titeln

"Tänkte, Gud vilken bra titel!"
1:41 min

En av Sveriges mest publika och säljande författare, Camilla Läckberg, kommer idag ut med sin nionde kriminalroman, Lejontämjaren.

Det var ordet Lejontämjaren som inledningsvis sprang upp i Camilla Läckbergs huvud och konstigt nog kommer oftast titelordet först, säger hon:

– Jag tänkte, Gud vilken bra titel! Men jag hade ingen aning om hur det skulle finnas någon koppling, över huvud taget.
Varför är titeln bra?
– Den är väldigt suggestiv. Man fyller sitt huvud med väldigt mycket bilder och känslor och lukter när man hör det ordet, säger Camilla Läckberg.
– Men när jag börjar skriva en bok vet jag kanske bara två procent av handlingen, och så kommer resten under tiden som jag skriver.

Camilla Läckbergs kriminalromaner om skribenten Erica Falck  och polismannen Patrik Hedström i Fjällbacka har hittills sålt i 12 miljoner exemplar och serien är såld till 50 länder.

Den nya romanen handlar om en familjetragedi och en misstänkt seriemördare. Samtidigt dras vi, som vanligt, in i vardagen, med småbarn och livspussel som ska gå ihop.
Berättelsen rymmer en mystik som kittlar och håller uppe läsintresset länge. 
Camilla Läckberg suger dock länge på sina ledtrådar och litar på att den tålmodiga läsaren håller ut. Många utkastade tåtar till flertalet misstänkta, kräver slutligen ett snyggt ihopknutet paket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".