Förlaget Norstedts i Stockholm. Foto: Lars Pehrson/TT
Förlaget Norstedts i Stockholm. Foto: Lars Pehrson/TT

Norstedts säger upp var femte

Vd Otto Sjöberg kommenterar nedskärningarna
0:17 min

Var femte tjänst försvinner från bokförlaget Norstedts. De 135 anställda som i dag jobbar på förlaget ska bli 110, det bekräftar Norstedts vd Otto Sjöberg för Kulturnytt.

Under torsdagseftermiddagen avslöjade branschtidninge Svensk Bokhandel att var femte anställd - cirka 25 anställda - får gå från Norstedts förlag, som gjorde en förlust på 17 miljoner kronor i fjol.

- Vi liksom övriga förlagsvärlden ser ju en vikande försäljning och det har ju i sin tur lett till att vi måste se över våra kostnader. Det här är en av flera åtgärder vi gör. Vi ser över avtal och alla andra typer av både fasta  och rörliga kostnader, säger Otto Sjöberg, vd för Norstedts förlagsgrupp, till Kulturnytt.

Norstedts grundades 1832 och är Sveriges äldsta förlag. I förlagsgruppen ingår även Rabén & Sjögren. Norstedts förlagsgrupp ingår i KF:s mediegrupp. I fjol meddelade ägarna att Norstedts förlagsgrupp var ute till försäljning.

Kulturnytt/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".