Lily Allen. Foto: AP/TT
Lily Allen. Foto: AP/TT

Därför nobbade Lily Allen Band Aid

Stjärnorna stod på kö för att vara med på den nya versionen av "Do they know it's christmas?".

Men Lily Allen nobbade Band Aid. I en intervju med Mail on Sunday berättar hon varför:

– Det är svårt att förklara. Jag föredrar att bidra till välgörenhet genom att faktiskt donera pengar och inte genom att klumpas ihop med en grupp människor på det där sättet, säger Allen.

– Det är som en framgångsklubb och jag är inte med i den klubben. Jag menar inte att jag är bättre, snarare tvärtom. Men det är något som känns lite högfärdigt med hela grejen.

Den nya Band Aid-singeln, som ska samla in pengar för att stävja ebolakrisen, ligger just nu etta på listan i Storbritannien. Artister som One Direction, Ed Sheeran, Ellie Goulding och Bono medverkar på låten.

Vissa artister går längre än att klaga på Geldofs gamla låt. Några av den afrikanska kontinentens egna mest kända musiker och artister har gjort sin egen låt för att tjäna ihop pengar mot ebola. Låten heter "Africa stop ebola" och ett smakprov hör du här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".