Ny ledare för Bergmancenter på Fårö

Helen Beltrame Linné blir ny verksamhetsledare för Bergmancenter på Fårö. I hemlandet Brasilien har hon arbetat som jurist, och senare med film, bland annat med regissören José Padilha som gjort filmer som Tropa de Elite och Robocop.

Till Sverige kom Helen Beltram Linné för drygt tio år sedan och en av de första teaterföreställningarna hon såg var Ingemar Bergmans uppsättning av Gengångare på Dramaten. Om uppdraget att driva Bergmancenter på Fårö säger hon att centret är mer än ett museum.

– Det ska vara en mötesplats med allt från biograf, skaparverkstad och bibliotek till en plats för nya tillfälliga utställningar och en utomhusmiljö som bara väntar på att fyllas av många olika kulturformer. Och allt för både för unga och gamla, Bergmanälskare och andra kulturintresserade, säger Helen Beltrame Linné i ett pressmedelande.

Helen Beltrame Linné efterträder Jannike Åhlund på posten som verksamhetsledare.

Kulturnytt
kulturnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".