Refused på ny festivalturné

För två år sedan återförenades Refused för en världsturné som slutade med att det inflytelserika hardcorebandet tog farväl ännu en gång med en konsert hemma i Umeå.

Men nu ger sig sångaren Dennis Lyxzén och de andra ut på vägarna igen. På Facebook skriver Refused att tre festivalspelningar är bokade nästa år.

Bandet ska spela på Groezrock i Belgien i maj, på Amnesia Rockfest i Kanada i juni och på Reading i Storbritannien i augusti.

Ryktena om att Refused skulle fortsätta spela tillsammans tog fart när gitarristen Jon Brännström i början av november meddelade att han fått sparken från bandet. Dennis Lyxzén gjorde då ett högst förvirrande uttalande i Aftonbladet:

– Han har rätt att säga vad han tycker och tänker men vi har varit ganska öppna med att fortsätta göra grejer ihop. Men vi är ett band som har lagt ner och han är en gitarrist som inte vill spela i ett band som inte spelar längre.

Huruvida det blir fler spelningar än de tre som nu offentliggjorts är oklart. Refused var ursprungligen aktiva mellan 1991 och 1998. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".