Edda Magnason. Foto: Kalle Kovács/Sveriges Radio
Edda Magnason. Foto: Kalle Kovács/Sveriges Radio

Nytt album från Edda Magnason

"Tog med datorn till Goran Kajfeš och spelade in"
2:32 min

Hon blev för många känd som Monica Zetterlund efter sin gestaltning av jazzsångerskan i Guldbagge-nominerade Monica Z. Nu återvänder Edda Magnason till sin solokarriär och lanserar sitt tredje album ”Woman Travels Alone”.

– Det kommer ganska många på konserter som i början tror att de ska få höra samma röst som de hörde på "Monica Z"-soundtracket, säger Edda Magnason.

”Woman Travels Alone” är Edda Magnasons tredje album och precis som tidigare handlar det om en sammansättning av låtar snarare än ett enhetligt verk. Skrivandet, ja det skedde precis som albumtiteln antydde, på resande fot.

– Från att vara i ett maskineri så gick jag ut och tog med mig datorn. Jag gick till Goran Kajfeš och spelade in trumpet med honom och så till en annan studio med en producent för att spela in där, säger Edda Magnason.

Det är en märkbart spelsugen Edda Magnason som pratar om nya albumet. Till sin hjälp har hon haft Tonbrukets Johan Lindström, ett samarbetet som hon är väldigt nöjd över. 

– Jag är väldigt glad. Vi lade jättemycket tid på kompositionerna, men när vi spelade in tog vi väldigt ofta första tagningarna, säger Edda Magnason.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".