Sverrir Gudnason i "Flugparken" Foto: Måns Månsson
Sverrir Gudnason i "Flugparken" Foto: Måns Månsson

Manligt dilemma i "Flugparken"

Regissören: "Han kretsar kring den halvfärdiga villan"
1:33 min

Regissören Jens Östbergs omtalade deutfilm "Flugparken" kretsar kring en manlig kluvenhet.

"Flugparken" är koreografen och dansaren Jens Östbergs långfilmsdebut. Han har förlagt handlingen till en mellanstor svensk stad, någonstans i norra Sverige. Och vi möter Kristian, som bär på en stor hemlighet.

- Det handlar om ett sorts manligt dilemma eller en kluvenhet, där man å ena sidan har förmågan att ta hand om, och känna ömhet för andra och inför barn. Men där man också är uppvuxen i en miljö där man som kille avkrävs ett machobeteende, där du måste kunna hävda dig i olika sammanhang, berättar Jens Östberg.

Kristian, eller Kille som han kallas, har lämnat hockeyn och all uppmärksamhet kring den. Och vet nu inte riktigt vad han ska göra med sitt liv. När så hans bäste vän en dag försvinner så är han beredd att ta hans plats.

-Han kretsar kring den halvfärdiga villan och har ett intresse både i kompisens sambo och den försvunne kompisens son, och även pappan som tidigare har varit hockeycoach, berättar regissören Jens Östberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".