Martin Österdahl. Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Martin Österdahl. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

SVT:s programdirektör hoppar av

SVT:s programdirektör Martin Österdahl slutar. Österdahl är programdirektör för allmän-tv och sport, men lämnar sitt arbete den 31 december efter bara 13 månader på jobbet.

"Programdirektörsjobbet var en naturlig förlängning på mina fem år som programbeställare. Jag är stolt över hur vi tillsammans utvecklat utbudet på SVT de senaste åren. Efter totalt tio år på företaget vill jag nu gå vidare", säger Österdahl i ett pressmeddelande från SVT.

Vem som efterträder honom är inte känt, SVT ska nu utse en tillförordnad programdirektör.

Martin Österdahl lämnar sitt jobb nästan samtidigt som SVT:s vd Eva Hamilton. Nästa år blir Upsala Nya Tidnings vd och chefredaktör Hanna Stjärne vd på Sveriges Television.

Under sin tid på SVT var Martin Österdahl bland annat inblandad i framgångarna för Melodifestivalen som producent och han var projektledare för Eurovision Song Contest i Malmö 2013.

Österdahl har även varit med och skapat framgångsrika program som "Mästarnas mästare", "Allt för Sverige" och "Moraeus med mera".

TT har förgäves sökt Martin Österdahl för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".