Justin Hawkins, Dan Hawkins, Frankie Poullain och Ed Graham. Graham har ersatts av en ny, hemlig trummis. Foto: EMI/AP/TT
Justin Hawkins, Dan Hawkins, Frankie Poullain och Ed Graham. Graham har ersatts av en ny, hemlig trummis. Foto: EMI/AP/TT

The Darkness byter trummis och släpper nytt

Det brittiska glamrockbandet släpper en ny fullängdare i vår.

The Darkness slog igenom med falsettrökaren "I believe in a thing called love" från debutalbumet "Permission to land" år 2003. Sedan dess har det brittiska rockbandets karriär haft blandad hälsa.

Efter album nummer två upplöstes bandet, då sångaren Justin Hawkins hade skrivit in sig på ett vårdhem för drogmissbruk. 2012 var The Darkness tillbaka på scenen, bland annat som förband till Lady Gaga i Globen i Stockholm.

Nu meddelar britterna att de är färdiga med inspelningen av ett fjärde album. I skrivande stund är mixningen snart klar och på sin Facebook beskriver The Darkness resultatet på ett inte så ödmjukt sätt: "Våra öron känner sig som att de har dött och kommit till himlen".

Nya skivan blir mer experimentell än den förra. Bandet pratar om att följa Led Zeppelins recept, som går ut på att inte vika sig för trender eller förväntningar.

Gitarristen Dan Hawkins säger till tidningen Classic Rock att han känner att bandet anpassade sig för mycket sist, och att de levererar ett annorlunda sound på den kommande fullängdaren.

The Darkness nya album ges ut i mars 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".