Adam Tensta. Foto: Claudio Bresciani/TT
Adam Tensta. Foto: Claudio Bresciani/TT

Adam Tensta och Zacke gör låt för en "ny manlighet"

Fatta-kampanjen får en fortsättning, med artister som Adam Tensta, Zacke och Erik Rapp.

På luciakvällen hålls en releasefest för Fatta Man och nya låten "Det börjar med mig", som ingår i kampanjen mot sexuellt våld och för en "ny manlighet".

Det är artisterna Adam Tensta, Parham, Zacke och Erik Rapp som har anslutit sig till kampanjen. Fatta Man handlar om att hitta nya, icke destruktiva manligheter.

Personerna bakom kampanjen menar att det är avgörande att pojkar och män engageras för att vara med i ett förändringsarbete, där målet är att skapa nya normer kring sex, sexualitet och våld. 

Bakom Fatta Man står organisationerna Män för jämställdhet, Crossing Boarders och Femtastic. Den 11 december släpps den nya låten.

Den första Fatta!-låten, som kom för ett drygt år sedan, bygger på 150 insamlade berättelser om sexuellt våld, och framfördes av artisterna Syster Sol, Cleo, Kristin Amparo och Nasteho Osman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".