Sebastian 'Sebbe Staxx' Stakset i rapgruppen Kartellen.
Sebastian 'Sebbe Staxx' Stakset i rapgruppen Kartellen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Vill testa det fria ordet i Väven

"Det ska vara för alla"
1:17 min

På det nya kulturhuset Väven i Umeå ska musikfestivalen Umeå Open och litteraturfestivalen Littfest testa vilken kultur som får ta plats - det med gäster som Kartellen, Athena Farrokhzad och Mattias Alkberg.

- Det fria ordet finns både i musiken och texten. Så vi började vi bolla, vilka namn finns det som är aktuella och som har ett tydligt uttryck och också kan prata om det fria ordet i konst och kultur? säger Elenor Nordström på Umeå Open.

Det blir en kväll med både poesi- och musikuppträdanden. Och ett samtal om det fria ordet inom kulturen med bland annat Mattias Alkberg, Annika Norlin, Sebbe Staxx och Athena Farrokhzad.

- Vi vill göra ett arrangemang som ska locka alla, vana kulturhusbesökare och mindre vana kulturhusbesökare, säger Patrik Torneus på Littfest.

- Jag hoppas att det bli ett bra samtal och att det blir diskussion om kulturens roll och var det får ta plats, säger Elenor Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".