The Rolling Stones saxofonist död

Bobby Keys, i många år saxofonist för The Rolling Stones, dog på tisdagen efter en lång tids sjukdom i sitt hem i Franklin i Tennessee. Han blev 70 år.

"The Rolling Stones är förkrossade av förlusten av en mycket gode vän och legendarisk saxofonspelare, Bobby Keys", skrev det brittiska bandet i ett uttalande.

"Bobby bidrog på ett unikt sätt till bandet sedan 1960-talet. Han kommer att bli enormt saknad."

Amerikanen Bobby Keys spelade med flera stora rockstjärnor, bland andra The Who, John Lennon och Eric Clapton. Men mest känd är han från Stonesjobben i studior och på turnéer. Han var med om de klassiska albumen Let it bleed, Exile on Main Street, Sticky fingers och satte sitt avtryck i låtar som Brown sugar och Can't you hear me knocking.

Enligt nära vännen och Nashvilleveteranen Michael Webb led Bobby Keys av en leversjukdom. I sin självbiografi Every nights a Saturday night beskrev Bobby Keys sin kamp med heroinet och om livet med The Rolling Stones.

TT/Kulturnytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".