Mick Jagger och Martin Scorsese tillsammans på Berlins filmfestival 2008. Foto: AP/TT
Mick Jagger och Martin Scorsese tillsammans på Berlins filmfestival 2008. Foto: AP/TT

Scorsese och Jagger gör tv-serie om rocklivet

Martin Scorsese, Mick Jagger och "Boardwalk empire"-skaparen Terence Winter kommer att göra en tv-serie om New Yorks rockscen på 70-talet. 

Tv-serien görs för tv-bolaget HBO, och kommer att handla om en skivbolagchefen Richie Finestra som försöker hitta nästa stora grej i punken och discorörelsens begynnelse.

Terence Winter kommer stå för manus och regi, samt fungera som exekutiv producent tillsammans med Scorsese och Jagger. Winter och Scorsese samarbetade senast på det Oscar-nominerade finansvärldsdramat "The wolf of Wall Street".

Huvudrollen görs av "Boardwalk empire"-stjärnan Bobby Cannavale, med "House"-skådespelaren Olivia Wilde i rollen som hans hustru. Även Mick Jaggers son James kommer att medverka i tv-serien som sångare i ett av New Yorks första punkband.

HBO har ännu inte tillkännagivit vad serien ska heta eller när den kommer att ha premiär. 

Martin Scorsese lär också planera för en spelfilm om det legendariska punkbandet Ramones. Det rapporterade amerikanska nöjesmedier tidigare i höstas.

TT/Kulturnytt
kulturnytt@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".