Tidningen Land. Bild: LRF Media
Tidningen Land. Bild: LRF Media

Tidskriftsförlaget LRF Media skär ner

Ett sparbeting på 30 miljoner kronor hos förlaget LRF Media leder till att 90 tjänster ska bort.

Ledningens förslag innebär att Malmökontoret läggs ner och att såväl annonsavdelningen som redaktionerna för tidningarna ATL, Lantmannen, ATL Magasinet och Skogsägaren flyttas till Stockholm. Däremot kommer redaktionerna för historietidningarna att finnas kvar i Malmö, fast i andra lokaler.

Det är oklart vad som händer med alla medarbetare. Tidigare i dag sa LRF Medias vd Ruben Jacobsson till P4 Malmöhus, att de som har redaktionella tjänster kommer att erbjudas jobb och att flytta med till Stockholm. Frilansuppdrag kan också bli aktuellt. 

– Det blir bedrövat och det blir en besvikelse som yttrar sig på många olika sätt. Vi informerade idag på morgonen och det var inga positiva miner, sa vd Ruben Jacobsson till P4 Malmöhus

Sveriges Radios mediekommentator Mattias Berg säger att LRF Media verkar ha svårt att hitta sin roll i dagens medielandskap. Därför verkar man nu söka sig mer åt tidningar som Land – förlagets största tidning – och sådant som drar mer åt LRF:s kärnverksamhet: Lantbruk.

– LRF Media har tidigare försökt bedriva opinionsjournalistik till exempel med tidningen Dagens Politik på 1990-talet. Det påminner om hur KF Media tidigare drog sig från mer varierad journalistik till deras kärnverksamhet - livsmedel, säger Mattias Berg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".