Daniel Craig i rollen som James Bond. Nu kliver han i kostymen igen. Foto: Columbia Pictures/AP/TT
Daniel Craig i rollen som James Bond. Nu kliver han i kostymen igen. Foto: Columbia Pictures/AP/TT

Så blir den 24:e Bondfilmen

"Spectre" - Så heter nya Bondfilmen, den 24:e i ordningen, som idag presenterades av regissören Sam Mendes tillsammans med skådespelarna.

Daniel Craig gör återigen rollen som James Bond, och skurken kommer spelas av Christoph Waltz, som gör rollen som "Oberhauser", Bonds skidinstruktör. Men enligt rykten är det en dimridå och att Waltz egentligen ska spela Bonds gamla ärkerival Ernst Stavro Blofeld.

Handlingen beskrivs av filmteamet som att Bond får ett kryptiskt meddelande från det förflutna om ett spår att avslöja en ond organisation, Spectre (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion).

Bondbruden blir den italienska skådespelaren Monica Bellucci.

Nästa höst ska filmen upp på biograferna. Inspelningarna börjar redan på måndag och spelas in i bland annat London, Mexico City, Rom och Tanger och Erfoud, i Marocko. En del snöscener väntas spelas in i Österrike, skriver BBC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".