Soran Ismail. Foto: Janerik Henriksson/TT
Soran Ismail. Foto: Janerik Henriksson/TT

Programledares medverkan ses över i P3

Soran Ismails medverkan ses över igen inför nya valet
1:13 min

Det extra valet 2015 innebär att Sveriges Radio och Sveriges Television nu ser över vilka som medverkar som programledare och i vilka sammanhang politiker förekommer i program. 

Under förra valrörelsen valde Soran Ismail att inte arbeta för Sveriges Radio under tiden före valet, då företagets särskilda riktlinjer kring opartiskhet skulle träda i kraft.

– Vi håller nu på att titta igen och för samtal med ett antal medarbetare utifrån den nya situationen, vi är inte färdiga med det ännu så vi vet ännu inte vad som händer. Det är ett arbete som måste gå fort och som börjar från scratch nu i dagarna kan man säga, men än så länge är inga beslut fattade, säger Peter Nilsson – kulturområdeschef på Sveriges Radio.

Då, inför valet i september, var man betydligt mer förberedd och det här var väl inget som man räknade med direkt.

– Ja, det påverkar hur man tänker vad man gör för innehåll i programmen. En stor del av basinformationen när det gäller ett val som väljarna behöver är aktuell och i någon mening redan tillgodosedd i och med att det är så nära inpå det förra valet.

– Så nu blir det kanske ett större fokus på vissa frågor och på fördjupning och på att spegla det i Sverige som valresultatet i september var ett uttryck för, säger Peter O Nilsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".