Kaj Kindvall. Foto: Pontus Lundahal/TT
Kaj Kindvall. Foto: Pontus Lundahal/TT

Kaj Kindvall lämnar radion

Han har arbetat i över 40 år på Sveriges Radio. Den 27 december är det över. Då sänder "Tracks"-legendaren Kaj Kindvall det sista avsnittet av "Kajs spellista" i P4.

"Det har varit en fantastisk tid. Magin jag upplevde med popmusiken i radio när jag växte upp har också blivit ledstjärnan i programmen jag själv gjort", säger Kaj Kindvall i ett pressmeddelande.

Kindvall har jobbat med musikradioprogram sedan 1970. Förutom "Tracks" och "Kajs spellista" har han bland annat gjort "Tio i topp", "Poporama" och "Discorama". I söndags fyllde radioprofilen 65 år och nu väljer han att gå i pension.

Pia Kallischer, musik- och evenemangsansvarig på Sveriges Radio, menar att Kindvall har gjort enormt avtryck under sin karriär:

"Kaj Kindvall har väckt popmusikintresset hos generationer av lyssnare med sin ständiga nyfikenhet på musik", säger hon.

Lyssna på Kajs spellista här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".