Parkteaterns nya chef - Sissela Kyle. Foto: Erik Mårtensson/SVT
Parkteaterns nya chef - Sissela Kyle. Foto: Erik Mårtensson/SVT

Sissela Kyle blir teaterchef i Stockholm

Sissela Kyle blir ny chef för Parkteatern i Stockholm. Skådespelerskan blir därmed ansvarig för en institution i Stockholm som sedan 1942 spelat gratis runt om i huvudstaden under somrarna och är en del av Kulturhuset Stadsteatern.

Sissela Kyle efterträder Linda Zachrison som blir nytt kulturråd i Washington.

"När jag fick frågan att bli chef för Parkteatern kände jag direkt att det här vill jag! Parkteatern är en fantastisk kulturinstitution som verkligen speglar hela Stockholm genom sina många spelplatser. Jag är så glad för förtroendet", säger Sissela Kyle i ett pressmeddelande.

57-åriga Sissela Kyle har en lång karriär bakom sig som skådespelerska och underhållare. Senast uppmärksammades hon för titelrollen i kritikerhyllade SVT-serien "Fröken Frimans krig", som sändes förra julen.

Kyle har beskrivit kooperationsgrundaren och feministen Dagmar Friman som en "drömroll" och syns i rutan igen i vår, då en fortsättning på succéserien ska sändas i SVT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".