Björn Ulvaeus. Foto: Rebecka Ljung/SR
1 av 2
Björn Ulvaeus. Foto: Rebecka Ljung/SR
Abba med fr. v. Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus, år 1974. Foto: Olle Lindeborg / TT
2 av 2
Abba med fr. v. Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus, år 1974. Foto: Olle Lindeborg / TT

Björn Ulvaeus köper Abba-museet

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus köper den fastighet på Djurgården i Stockholm som bland annat inhyser Abba-museet, hotellet Melody med tillhörande restaurang och Swedish Music Hall of Fame.

"Huset har varit ute till försäljning en tid och för att försäkra mig om att Swedish Music Hall of Fame och Abba the Museum skulle få en stabil och långsiktig hyresvärd med förståelse för verksamheten bestämde jag mig för att gå in som ägare", säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

Han köper fastigheten tillsammans med riskkapitalbolaget EQT:s styrelseordförande Conni Jonsson och hotellentreprenören Pelle Lindberg. Hur mycket de betalade framgår inte av pressmeddelandet.

"Vår målsättning är att ytterligare utveckla visionen av ett Musikens Hus i Stockholm", säger Björn Ulvaeus.

Abba-museet öppnade för allmänheten i maj 2013. Den senaste nyheten på museet är en avdelning ägnad åt låten "Chiquitita" och välgörenhetsarbetet som Unicef har kunnat utföra med pengarna som låten har tjänat ihop.

I fortsättningen kommer Abba att ge alla royalties från låten till Unicefs arbete för flickor och tjejer, berättade Björn Ulvaeus i Kulturnytt för några veckor sedan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".