James Franco och Seth Rogen i "The interview". Foto: Columbia Pictures/AP/TT
James Franco och Seth Rogen i "The interview". Foto: Columbia Pictures/AP/TT

Sonychefer sågar stoppade komedin "The Interview"

Hackerattacken mot Sony fortsätter att generera pinsamma nyheter om filmbolaget. Nu framkommer uppgifter om att Sonys internationella chefer tycker att den stoppade filmen ""The Interview" är "förtvivlat tråkig och tjatig" och dessutom tror att den skulle ha floppat brutalt utanför USA.

Det är nyhetsbyrån Reuters som har kommit över e-post från bland andra Peter Taylor på Sony i Storbritannien, som sågar komedin med Seth Rogen och James Franco jäms med fotknölarna.

"James Franco bevisar än en gång att irritation är hans starka kort, vilket är synd eftersom karaktären hade kunnat vara intressant och rolig om någon annan gjort den", står att läsa i hans mejl.

En av bolagets franska chefer skriver att filmen går för långt, anställda i Holland tycker att den är onyanserad och en gemensam åsikt tycks vara att den innehåller på tok för mycket och för realistiskt våld.

I Australien verkar dock filmbolagets högt uppsatta uppskatta både filmen och James Francos insats i den, så pass mycket att man lämnat in önskemål om att Franco borde komma dit på en PR-turné.

Tidigare i veckan meddelades det att premiären av "The Interview" stoppas i hela världen efter att hackarna hotat med attentat om filmen, en komedi om planerna på att lönnmörda Nordkoreas ledare Kim Jong-un, skulle visas på bio.

På torsdagen kunde Kulturnytt berätta att filmstoppet drabbar även svenska biografer och att SF Bio ogillar beslutet, men har förståelse för det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".