Game of Thrones-författaren vill visa "The Interview"

Den amerikanske författaren George RR Martin, mest känd för fantasyserien "Sagan om is och eld" som ligger till grund för HBO-serien "Game of thrones", erbjuder visningar av den stoppade Seth Rogen-komedin "The Interview".

Författaren häpnade över filmbolaget Sonys beslut att stoppa komedin efter att hackare hotat med attentat mot biografer om filmen skulle visas. "The Interview" handlar om ett försök att lönnmörda Nordkoreas ledare Kim Jong-un.

"Dessa enorma företag, varav de flesta skulle kunna köpa Nordkorea med sina fickpengar, låter bli att visa en film för att Kim Jong-un inte vill att man driver med honom? Jag tycker att fegheten här är häpnadsväckande. Tur att de här människorna inte var med när Charlie Chaplin gjorde 'Diktatorn'. Om Kim Jong-un skrämmer dem skulle Adolf Hitler ha fått dem att skita ned sig", skriver George RR Martin i sin onlinedagbok "Not a blog".

Han erbjuder sig nu gladeligen att visa filmen i den biograf han själv äger, Jean Cocteau Cinema i Santa Fe, om Sony beslutar att låta filmen visas på bio i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".