James Franco och Seth Rogen i "The interview". Foto: Columbia Pictures/AP/TT
1 av 2
James Franco och Seth Rogen i "The interview". Foto: Columbia Pictures/AP/TT
Diana Bang, Seth Rogen, och James Franco är med i filmen The Interview. Foto: TT
2 av 2
Diana Bang, Seth Rogen, och James Franco är med i filmen The Interview. Foto: TT

The Interview tillbaka i salongen - premiär på juldagen

Först drogs den in efter hot mot bolaget bakom Nordkorea-komedin. Nu kommer beskedet att filmen The Interview kommer att få premiär trots allt. På juldagen går den upp på en rad biografer runt om i USA, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Filmen, som är en komedi om nordkoreas diktator Kim Jong Un stoppades för en vecka sedan. 

Filmbolaget Sony Pictures har utsatts för stora cyberattacker och hot om terrordåd, något som den amerikanska säkerhetstjänsten FBI anklagade Nordkorea för att ligga bakom.

Men nu har Sony gått ut med att de kommer att tillåta att filmen visas på juldagen. Hur många biografer som kommer att visa filmen, och under hur lång tid den kommer att gå upp på amerikanska biografer framkommer dock inte.

I beskedet, som kom under tisdagskvällen svensk tid, hävdar dock Sony att de aldrig gett upp planerna på att visa The Interview, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. 

Något darrande på manchetten, på grund av de hot som Sony fått utstå sedan hackerattacken mot bolaget, går längre inte att sikta.

– Samtidigt fortsätter vi att anstränga oss för att säkra upp för fler platformar och fler biografer att visa filmen så att den kan nå en så stor publik som möjligt, säger Michael Lynton, vd för Sony Pictures, enligt Reuters.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".