Oklart om Charlie Hebdo når Sverige

Det nya numret av satirtidningen Charlie Hebdo kommer att säljas i 25 länder, enligt Libération. Det är oklart om Sverige är ett av dem. Nu utreder Pressbyrån möjligheterna att sälja tidningen.

- Vi tittar på om det överhuvudtaget är möjligt att få hit tidningen innan vi fattar vidare beslut. Vi har inte tagit ställning till om vi ska sälja den ännu, säger Fredrik Klein, inköpsdirektör på Reitan Convenience som driver Pressbyrån.

Trycket på det nya numret, som i Frankrike ges ut i 3 miljoner exemplar, är enormt. En lösning för Pressbyrån skulle kunna vara att sälja tidningen digitalt. Beslutet om man ska sälja den eller ej fattas i så fall på ett extra ledningsgruppsmöte.

- Det är en så pass stor fråga för oss, säger Fredrik Klein.

Vanligtvis brukar Charlie Hebdo säljas i 4 000 exemplar internationellt, nu räknar den franska distributören, MLP, med att distribuera 300 000 exemplar utomlands, skriver tidningen Libération, som just nu upplåter sina lokaler till Charlie Hebdos redaktion.

TT

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".