Anders Jensen. Foto Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Anders Jensen. Foto Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Nedskärningar på MTG tv

Anders jensen vd MTG tv: "Vi tänker förstärka våra tablåer"
0:54 min

MTG tv, som äger bland annat TV3 och TV6, gör sig av med personal i en omorganisation som ska vara klar i mars.

Enligt Dagens media rör det sig om 40 av 140 tjänster, men enligt Anders Jensen, vd på MTG tv, handlar omorganisationen främst om att styra pengar från sådant som inte har direkt med tv-produktion att göra.

– Vi ska effektivisera sättet vi arbetar på.

Hur kommer man som tittare märka omorganisationen?

– Med tiden ska det bli mer lokalt producerat innehåll som förstärker vår tablå.

Hur går det ihop med att man gör sig av med personal, som enligt Dagens Media handlar om ett 40-tal tjänster?

– Det får stå för Dagens Media, vi går ut med uppgifter senare i veckan när vi talat med alla berörda. Men det går ihop på det sättet att vi frigör omkostnader så att vi kan investera mer i innehåll.

Det låter som att du ändå tror på linjär tv framöver trots att siffrorna visar på motsatsen? Hur ser du på kommersiell tv:s framtid?

– Att tv skulle vara på fullständigt utdöende de kommande fem-tio åren tror jag inte på. Och annonsörerna skriver under på att det mest effektiva mediet att nå kunderna för fortsatt är kommersiell tv.

– Men på en fallande marknad måste man ta fler marknadsandelar för att bibehålla sin position, så det är det vi måste göra, säger Anders Jensen, vd MTG tv.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".