Svenskt mode på exportoffensiv

Modebranschens omsättning i Sverige minskade med 1,7 procent medan exporten ökade med 6,8 procent. Exportsiffrorna för modebranschen är alltså starkare än den svenska exporten i sin helhet, det rapporterar TT.

Den svenska modebranschen fortsätter att växa. Omsättningen var 237 miljarder kronor under 2013, vilket är en ökning med 3,4 procent jämfört med året före. Det visar en ny rapport som har finansierats av Tillväxtverket i samarbete med modebranschen.

Enligt rapporten minskade omsättningen på den inhemska marknaden med 1,7 procent medan exporten ökade med 6,8 procent. Exportsiffrorna för modebranschen är alltså starkare än den svenska exporten i sin helhet. Svensk export minskade med 0,2 procent under 2013 jämfört med året före, skriver Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

De viktigaste exportmarknaderna är de nordiska länderna samt Tyskland. Andra intressanta marknader som lyfts fram är Storbritannien, Belgien, Nederländerna, Japan och USA.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".