Kerstin Berggren. Foto: Gunilla Nordlund/SR
Kerstin Berggren. Foto: Gunilla Nordlund/SR

Ny kulturpodd! Möt Krister Henrikssson i Spotlight

Krister Henriksson i första avsnittet av kulturpodden Spotlight
51 min

Radioveteranen Kerstin Berggren samtalar med gäster från alla grenar på kulturträdet. Gästerna är verksamma inom teater, opera, musik, litteratur, film. Först ut: Krister Henriksson.

– För ett och ett halvt år sen gjorde jag fyra program i Kulturradion om engelsk teater (Spotlight London) och då träffade jag Krister i London när han spelade ”Doktor Glas” på svenska med engelska textremsor. Det var helt fascinerande att se hur den engelska publiken älskade detta och fyllde salongen kväll efter kväll, säger Kerstin Berggren och fortsätter:

– Efter alla Wallander-filmer ska han nu i vår göra ”Karlsson på taket” på teaterscenen i Göteborg och när jag fick höra det tänkte jag att det vore ju himla kul om han kunde bli min första gäst.

Den andra delen finns tillgänglig från tisdag 27 januari och blir ett möte med den walesiske basbarytonen Bryn Terfel. Sedan följer till exempel hovsångerskan Elin Rombo och sångerskan Arja Saijonmaa, och ett avsnitt kommer att handla om tv-serien House of Cards.

– Jag tänker även lyfta fram intressanta personer som arbetar bakom kulisserna. De är kanske inte är så kända för allmänheten, men minst lika spännande att lyssna på, säger Kerstin Berggren.

Spotlight kommer att finnas i en engelsk version när utländska kulturprofiler sitter vid mikrofonen.

Kulturnytt

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".