Selfiestick, en pinne att fästa mobiltelefonen i för att ta porträtt på sig själv. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Selfiestick, en pinne att fästa mobiltelefonen i för att ta porträtt på sig själv. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Selfiepinnen förbjuds på konserter

Det är ingen idé att packa med selfiepinnen till årets konserter och festivaler. På grund av säkerhetsskäl har nämligen Live Nation, Luger och flera brittiska arenor infört ett förbud mot fotohjälpredan som tippades bli årets julklapp förra året.

- Det handlar både om säkerhet och att maximera konsertbesökarnas upplevelser. Därför tillåter vi inte heller paraplyer och liknande föremål, säger Kristofer Åkesson på Live Nations till Göteborgsposten.

Enligt tidningen har flera arenor och klubbar i Storbritannien har flera arenor och klubbar, som O2, Wembley och Brixton Academy, bestämt sig för att förbjuda pinnen. I Sverige handlar är det dock arrangörer som har infört förbud, inte arenor.

Selfiepinnen är ett handhållet teleskopstativ med en avtryckare som gör att man kan fota både sig själv och omgivningen bättre med sin mobiltelefon.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".