Madonna. Foto: AP/TT
Madonna. Foto: AP/TT

Man gripen för Madonna-läcka

En israelisk man greps på onsdagen misstänkt för att ligga bakom hackerattacker mot en rad popstjärnor. Mannen misstänks bland annat vara ansvarig för att flera nya Madonna-låtar läckte ut på nätet i slutet av förra året.

Madonna tvingades släppa flera av låtarna, som skulle vara med på hennes kommande skiva "Rebel heart", tidigare än tänkt och popdrottningen var vansinnig. På Instagram publicerade hon först en bild på en krossad Ipod och skrev att hon kände sig kränkt som artist och människa - hon vädjade sedan till fansen om att inte lyssna på det läckta och ofärdiga materialet.

En privatdetektiv i Israel, Asher Wizman, säger att gripandet kom till stånd efter att hans företag undersökt läckan på uppdrag av Madonnas management.

– Vår utredare kom fram till att hennes datorer, både i hemmet och i studion, hade utsatts för intrång från en dator i Israel. Vi spårade datorn och mannen som satt framför den, efter att vi samlat tillräckligt med bevis vände vi oss till polisen och mannen greps, berättar han.

Den israeliska polisen bekräftar att en man har gripits misstänkt för bland annat dataintrång och upphovsrättsbrott.

TT

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".