Midaircondo bestående av Lisen Rylander Löve och Lisa Nordström. Foto: Madeleine Blidberg
Midaircondo bestående av Lisen Rylander Löve och Lisa Nordström. Foto: Madeleine Blidberg

Midaircondo möter symfonikerna

"De var väldigt tysta och det blev speciell stämning"
2:28 min

I kväll, fredag, spelar den hyllade elektroduon Midaircondo med Göteborgssymfonikerna. I veckan kom också deras fjärde album. Som tidigare handlar det om låtar som improviseras fram av medlemmarna Lisen Rylander och Lisa Nordström. Den här gången spelades dock allting in framför en publik för att sätta duon i skarpt läge.

– Man kommer fram till saker som man inte kommer fram till om man inte står i skarpt läge, säger Lisa Nordström.

Publikens roll är inte hörbar på albumet i form av applåder eller jubel, förklarar medlemmarna. De bjöds in för att sätta bandet i skarpt läge, samt att skapa rätt atmosfär.

– De förstod att de bidrog till musiken. De var väldigt tysta och det blev en väldigt speciell stämning i rummet, säger Lisa Nordström.

Ikväll spelar duon på Göteborgs konserthus med delar av Göteborgssymfonikerna. En stor utmaning, enligt Lisen Rylander, då bandet nu, för första gången, faktiskt måste repa in verk de skrivit.

– Det är väldigt annorlunda, vi brukar aldrig repa, säger Lisen Rylander. Man vill bjuda på vad Midaircondo är, och det handlar om impuls.

– Men samtidigt måste vi förhålla oss till en ganska strikt form, fortsätter Lisa Nordström.

Kalle Kovacs / Kulturnytt P1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".