Ur Key House Mirror av Mikael Noer.
Ur Key House Mirror av Mikael Noer.

Sven Wollter saknar de äldres kärleksliv på filmduken

Sven Wollter saknar de äldres kärleksliv på filmduken
3:14 min

Nordens största är den – Göteborgs filmfestival som invigs ikväll. Och danska filmen Key House Mirror får det prestigefyllda uppdraget att öppna festivalen. I huvurollerna ser vi danska Ghita Norby och Sveriges Sven Wollter. Det handlar om två människor som möts på ett ålderdomshem.

Sven Wollter spelar en charmör på ett ålderdomshem dit Ghita Nörby flyttar in med sin man.

– Det är ju jättevanligt att se filmer med kramar och kyssar och att de ligger och har det skönt ihop  i sängen, men att det är två åttioåringar som gör det är mindre vanligt. Det tillhör en av mina käpphästar – jag har ju skrivit en bok också som kom ut och där har jag en lista på mänskliga rättigheter för 75+ och där är en punkt att få ha erotik så länge jag orkar och kan för de känslorna blir inte mindre när man blir äldre.

– Det kanske ibland till och med kan bli större, de har hunnit få mer erfarenhet och skavanker – det är som en brokig vävnad, det långa kärlekslivet och det är inte fel att ha med sig i en relation, säger Sven Wollter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".