Nazistpropaganda hade satts upp utanför huvudentrén vid Radiohuset i Stockholm sent igår kväll. Foto: Erik Grönlund/Sveriges Radio.
Nazistpropaganda hade satts upp utanför huvudentrén vid Radiohuset i Stockholm sent igår kväll. Foto: Erik Grönlund/Sveriges Radio.

Flera svenska redaktioner utsatta för nazistaktion

Natten till tisdagen utsattes flera svenska redaktioner för en aktion från nazistiska organisationer. Med aktionen följer en uppmaning till medierna att inte uppmärksamma Förintelsens minnesdag.

Det är inte bara Radiohuset i Falun som fått entrén avspärrad med tejp av nazistiska Svenska motståndsrörelsen i Dalarna. Även utanför huvudentrén vid Radiohuset i Stockholm hade nazistpropaganda satts upp sent igår kväll.

Fastigheten där redaktionerna för Sundsvalls Tidning och Dagbladet håller till utsattes också för avspärrningsband och informationsblad.

”Vi ser allvarligt på alla former av försök att påverka oss. Därför har vi polisanmält tilltaget”, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör på Sundsvalls Tidning.

Enligt tidningen Journalisten har även radiohuset i Sundsvall, SVTs hus i Umeå, Östersunds-Posten och Dalarnas Tidningars redaktioner i Borlänge och i Ludvika spärrats av med banderoller runt fastigheterna.

Kulturnytt P1

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".