Noomi Rapace Foto: Björn Jansson/SR
Noomi Rapace Foto: Björn Jansson/SR

Noomi Rapace: "Jag vill aldrig sluta ta risker"

Hör hela intervjun med Noomi Rapace
14 min

Svenska Hollywood-stjärnan Noomi Rapace är hemma för att lansera filmen The Drop. Kulturnytts Björn Jansson fick en exklusiv intervju.

– Jag förändras nog hela tiden och är aldrig nöjd. Jag kräver alltid mer av mig. Jag vill aldrig sluta ta risker, säger Noomi Rapace. Jag tror att det är vanligt förekommande att ju högre upp man kommer på nån skala desto mindre risker tar man. Man har mer att förlora.

Actionscener är ett konkret sätt som många av Noomi Rapaces roller har tvingat henne att utmana sig själv. Den senaste inspelningen av filmen Unlocked var inget undantag.

– Första veckan slet jag upp en muskel i magen i en actionscen och fick ett slag på näsan så att jag nästan bröt den. Jag har aldrig jobbat så hårt. Den var otroligt brutal med många fightscener.

Noomi Rapaces Hollywood-karriär är för många svenskar förknippad med sci-fi-thrillern Prometheus. Och även om man anar en liten tveksamhet i rösten, så verkar det lovande för de som väntar på en uppföljare.

– Det är planen. Jag tror att jag ska börja filma i slutet av det här året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".