In your arms
Lisa Carlehed och Peter Plaugborg i "I dine haender" (In your arms)

Danskt drama vann Dragon Award på Göteborg Film Festival

”In your arms” (I dina haender) av den danske regissören Samanou Acheche Sahlstrøm belönades på lördagkvällen med Göteborg Film Festivals Dragon Award och en miljon kr.

Filmen handlar om Niels, en ung vresig man med obotlig sjukdom som vill till dödsklinik i Schweiz. Kulturnytts Mia Gerdin tyckte att Lisa Carlehed är mycket bra som motvilliga medföljande sjukskötaren Maria och att filmen inte trillar ner i snyftfacket utan ställer en mycket viktig fråga på ett övertygande sätt. "In your arms" som är Samanou Acheche Sahlstrøms långfilmsdebut fick också den internationella kritikerjuryns pris.

Grekisk-bulgariska ”The Lesson” av Petar Valchanov och Kristina Grozeva fick Ingmar Bergman-priset för bästa långfilmsdebut och dokumentärfilmspriset gick till ”The look of silence” av Joshua Oppenheimers som är en uppföljare till Oscarsbelönade ”The act of killing”.

Måns Hirschfeldt, SR Kulturnytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".