Gabriel Byström har skrivit "Tystnadens triumf". Pressbilder.
Gabriel Byström har skrivit "Tystnadens triumf". Pressbilder.

Prisad kulturchef lämnar GP för P4

"Det kom ett intressant jobb som kanalchef"
1:39 min

Göteborgs-Postens kulturchef Gabriel Byström fick nyligen Aftonbladets Axel Liffner-stipendium som varje år delas ut till en kulturjournalist som ”kombinerar djup kunskap om konst och kultur med ett lyhört sinne för kulturjournalistikens språk och uttrycksmedel”. Nu lämnar han kulturjournalistiken.

Enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio blir Gabriel Byström ny kanalchef för P4 Skaraborg. 

Genom åren har Gabriel Byström haft många arbetsledande redaktionella befattningar på Göteborgs-Posten, och de senaste nio åren har han varit kulturchef och haft ansvar för flera större omgörningsprojekt, strategier och sammanslagningar.

– Det ska bli kolossalt stimulerande att få jobba så nära med lokal journalistik i en tid när journalistiken utmanas från många håll, säger Gabriel Byström i pressmeddelandet.

Gabriel Byströms bok "Tystnadens triumf" om tillståndet för demokratin och yttrandefriheten i Ungern kom förra året. Här kan du lyssna på Gunnar Bolins recension av "Tystnadens triumf".

Kulturnytt P1

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".