Framtidens musikpros (logga)

Nytt musikpris för unga musiker

Musikbranschen presenterar ett nytt pris, "Framtidens Musikpris", för att belysa behovet av satsningar på musikskapande hos barn och unga. Och för att belöna de eldsjälar som gör det möjligt. 

Faktorerna som ligger bakom "det svenska musikundret" ska hyllas i det nya priset där dem som i dag skapar möjligheter för ett framtida musikliv kan vinna 20 000 kronor vardera. Det handlar om pristagare i tre katergorier: "Enastående pedagogisk gärning", "Bästa ungdomsinitiativ" och "Nyskapande innovativt projekt".

Pedagoger, organisationer, ensembler och unga som tar egna initiativ är några av dem som kan bli nominerade via prisets hemsida där allmänheten får säga sitt för att sedan sållas av en jury bestående av representanter från bland andra Riksförbundet Unga Musikanter, Sveriges Musik- och Kulturskoleråd och Spotity.

– Genom priset vill vi uppmärksamma goda exempel och visa uppskattning till de som engagerar sig och ger fler unga möjlighet att utvecklas genom musik, säger Anna Edlund som är förbundsordförande i Riksförbundet Unga Musikanter.

Nomineringsprocessen är i full gång och pågår till den 12 april. Vinnarna presenteras på Swedish Music Hall of Fame på Djurgården den 19 augusti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".