Sydsvenskan. Foto: Johan Nilsson / TT
Sydsvenskan. Foto: Johan Nilsson / TT

Sydsvenskan: Nya presstödet - ett steg i rätt riktning

Pia Rehnquist, Sydsvenskans chefredaktör om det nya stödet
2:11 min

På Sydsvenskan välkomnar man det nya tidningsstödet. Men man pekar också på att det fortfarande finns för lite information om hur stödet kommer att fördelas.

- Det är ett steg i rätt riktning men sedan är det fortfarande ganska så diffust. Det är inte helt tydligt för mig vad detta kommer att innebära i praktiken, säger Sydsvenskans chefredaktör, Pia Rehnquist.

För närvarande saknas detaljkunskap om stödet berättar Pia Rehnquist. Hon skulle vilja veta om det kommer att finnas begränsningar, på vilka premisser man kommer att kunna söka stödet eller om det kommer att fungera som dagens presstöd. 

Pia Renhquist säger att 35 miljoner kronor inte är en stor summa för Sydsvenskan med tanke på att tidningen ingår i en koncern som omsätter en miljard kronor. Hon tycker dock att det viktigaste är att man visar en vilja att ta tag i tidningskrisen.

Vid sidan av stödet skulle hon vilja se mer kunskap om tidningsbranschen.

–  I alla diskussioner och debatter som jag själv har varit med så har politiker från alla partier visat en ganska liten kunskap om vad som händer i vår bransch. Jag tror att om den kunskapen ökar så kanske finns det ytterligare saker som går att göra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".