Bob Simon, prisbelönt journalist och veteran i nyhetsprogrammet "60 minutes" har omkommit i en bilolycka i New York. Han blev 73 år.
Bob Simon, prisbelönt journalist och veteran i nyhetsprogrammet "60 minutes" har omkommit i en bilolycka i New York. Han blev 73 år. Foto: Evan Agostini

60 Minutes-profil död i olycka

Amerikanska journalisten och korrespondenten Bob Simon var för många ett känt ansikte i tv-programmet "60 Minutes". Igår dog han i en taxiolycka.

Den prisbelönte amerikanska CBS-journalisten känd från bland annat "60 minutes" dog igår i en bilolycka skriver The New York Times. Sedan han inledde sin karriär på 60-talet hann han bevaka många stora händelser. Bland annat som krigskorrespondent där han under Kuwaitkriget blev tillfångatagen av Irakiska styrkor och hölls fången i 40 dagar, något som han sedan skrev en bok om.

– Det är en tragedi eftersom vi förlorade honom i en bilolycka, en man som undkommit tuffare situationer än de flesta journalister i modern tid, kommenterar producenten Jeff Fager till tidningen.

Olyckan skedde när taxin som Bob Simon färdades i krockade med en annan bil i New York och händelsen är under utredning av polis.

Bob Simon jobbade med den 19:e säsongen av tv-programmet "60 Minutes" och erhöll under sin livstid 27 Emmy Awards och 4 Peabody Awards. Han blev 73 år gammal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".