Duangjai Hirinsri (Oh) och Kjell Wilhelmsen (Glenn). Foto: Jan Danielsson/SVT
Duangjai Hiransri (Oh) och Kjell Wilhelmsen (Glenn). Foto: Jan Danielsson/SVT

"Oh" och "Glenn" flyttar till Sverige

Phiao: "Oh är en stark person"
1:31 min

Inspelningarna av andra säsongen av SVT:s publiksuccé ”30 grader i februari” har just avslutats i Thailand. Serien spinner vidare på relationen mellan "Glenn" och "Oh", spelade av Kjell Wilhelmsen och DoungJai "Phiao" Hiransri. För ”Phiao” rollen varit både spännande och utmanande.

I Thailand är DuangJai Hiransri, eller Phiao som hon kallar sig, framför allt teaterskådis i gruppen Anatta Theatre Troupe.

När hon provspelade för "30 grader i februari" fick hon först egentligen en helt annan roll. Men castingteamet tyckte att Phiao passade bäst som "Oh".

-"Oh" är stark, rak och ärlig, beskriver Phiao.

Karaktären "Oh" blev tillsammans med "Glenn" ett populärt kärlekspar i första säsongen. Och uppföljaren tar vid och fortsätter utveckla parets relation på plats i Sverige.

-"Oh" är en "ladyboy". Hon har en mans kropp men själen är en kvinnas, beskriver Phiao.

I Thailändsk film och på teve brukar "ladyboys" mest fylla funktionen av "färgglada klickar" menar Phiao. Medan "Oh" i serien blir en utvecklad karaktär.

-Det är fokus på hennes liv och henne som människa, säger Phiao.  

Under förra hösten hade teamet Sverige som inspelningsplats. Och nu, under börjar av året har man spelat in på plats i Thailand.

-Jag är inte van vid sånna här stora roller. Därför är det extra spännande. Den här rollen har gett mig chansen att få uppleva mycket nytt och träffa nya människor, berättar Phiao.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".