De sex skådespelarna i Cirkeln; Hanna Asp, Leona Axelsen, Miranda Frydman, Josefin Asplund, Helena Engström och Irma von Platen.
De sex skådespelarna i Cirkeln; Hanna Asp, Leona Axelsen, Miranda Frydman, Josefin Asplund, Helena Engström och Irma von Platen.

Filmen missar de små detaljerna

Miriam Håstad Leandoer om Cirkeln
1:46 min

Kulturnytts prao-elev Miriam Håstad Leandoer har sett Cirkeln. ”Trovärdig dialog, jättebra skådespelare och fina effekter” säger Miriam om filmen, men kan inte sluta tänka på ifall hon gillar filmen för att hon läst boken.

"Det kändes som om alla hade läst den. Alla i min skola, till och med föräldrarna. Boken fick en att vända sida. Kanske var det den perfekta skildringen av vardagen som man kunde känna igen sig i. Eller romanfigurerna som man blev så förtjust i, även fast deras karaktärsdarag är uppenbara. Eller var det helt enkelt magin och historien om häxorna som kämpade för fred som fick en att fastna? På duk förvrids allt. Det som fastnar mest är häxorna och det magiska", säger Miriam Håstad Leandoer. 

"Jag gillade kanske filmen för att jag läst boken", säger Miriam som tycker att filmen missar detaljerna som i boken ger en klar bild av stämningen i Engelsfors. Trots det hyllar hon dock filmen. "Överlag är det en bra och välgjord film som dock är svår att slå. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".