Dagbladet
Dagbladet. Foto: Billy Abraha/SR

Dagbladet i Sundsvall läggs ner

"Många pratar om att gå ut med flaggan i topp"
0:50 min

Tidningen Dagbladet i Sundsvall läggs ned. 17 anställda berörs. Utgivningen upphör redan den 1 mars. Personalen fick beskedet idag på förmiddagen.

I ett pressmeddelande skriver tidningens ägare, Mittmedia, att bolaget nått vägs ände när det gäller Dagbladet och att det är för få som prenumererar på tidningen.

Idag har tidningen 6400 prenumeranter.

Den större tidningen i Sundsvall, Sundsvalls tidning, har samma ägare och tidningens anställda kommer framöver att ingå i Sundsvalls tidnings organisation. Det är inte klart om några anställda kommer att bli av med jobbet på grund av nedläggningen.

– Alla har inte hunnit smälta det, vi är förstås väldigt ledsna. Samtidigt är jag imponerad av mina medarbetare, många pratar om att de vill gå ut med flaggan i topp och göra så bra lokaljournalistik som möjligt under den här sista tiden, säger Dagbladets chefredaktör Patricia Svensson.

Vad som händer med de anställda är ännu oklart men Patricia Svensson hoppas att många tjänster kan räddas genom en central redigeringsfunktion för Mittmedia i Sundsvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".