Besked om Arkitektur- och designcentrum skjuts upp

0:13 min

Planerna på att slå ihop den statliga myndigheten Arkitektur- och designcentrum med Moderna Museet skjuts upp till oktober i höst, när den statliga arkitektur- och designutredningen ska vara klar.

Förslaget på att slå ihop Arkitektur- och designcentrum med Moderna museet lanserades förra hösten, efter att tidigare chefen Lena Rahoult fått sparken av den dåvarande kulturministern Lena Adelson Liljeroth.

Sedan dess har flera remissinstanser fått säga vad de tycker om en eventuell sammanslagning.

Flera av dem föreslog att regeringen väntar tills arkitektur- och designutredningen är klar i höst, och kulturdepartementet har lyssnat på åsikterna säger kulturminister Alice Bah Kuhnkes pressekreterare Kristoffer Talltorp.

- När vi har gått igenom remissvaren och de olika synpunkter som funnits, och även träffat olika aktörer så har vi landat i det här. Vi får återkomma i oktober om exakt hur det här ska organiseras efter det.

Arkitektur- och designutredningen ska vara klar senast den 1 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista