Skruvade imitationer i Blombergs värld

1:41 min

Hon är en av Sveriges främsta imitatörer och har gett oss favoriter som leopardklädda snusktanten Gun i Kvarteret Skatan. Nu ska komikern Anna Blomberg ut på turné med egen show - men varje karaktär kräver en stor portion research, och också kärlek.

- Man får träffa Lill-Babs till exempel, Elisabeth Höglund och så får man träffa Gun, om det är någon som känner igen henne.

Vem av de här karaktärerna har du behövt jobba längst med för att träffa rätt?

- Svårt att säga. Jimmie kanske jag fick hålla på med ett tag. Jag är ju inte jättelik honom röstmässigt, utan man tar delar av honom som på något sätt blir Jimmie Åkesson.

Man kan se det både som en hyllning och som ett hån att bli härmad. Hur mycket kärlek är det i dina imitationer?

- Haha, ja, det är hemskt. Men man måste ju göra det med värme, annars blir det inte kul. Om man gör en kall och elak och hård imitation. Om jag skulle göra Jimmie Åkesson som en demon, så blir det inte roligt. Då är det roligare om man gör honom lite tölpig.

- Ofta hittar man några drag hos personen som man kan förstärka, så att det blir komik. Mona Sahlin till exempel, henne har jag gjort, men hon är lite svår att hitta komik runt. Hon är rätt vettig och klok så det är svårt att hitta något skruvat med henne.

Hur tycker Annie Lööf att det ska bli att kuska runt i en turnébuss, höggravid?

- Jag ser verkligen fram emot att få komma ut och åka buss, det tycker jag är fantastiskt. Och att verkligen få ta del av det stora entreprenöriella tänkande som finns i vårt fantastiska, avlånga land.