Globengala för människor på flykt

En rad svenska artister samlas nu för att visa sitt stöd för människor på flykt. Den 29 september hålls galan "Hela Sverige skramlar" på Globen i Stockholm, där alla intäkter går till UNHCR.

Många har berörts av den pågående flyktingkatastrofen, när människor kämpar för att nå Europa. "Hela Sverige skramlar - en konsert till förmån för människor på flykt" samlar närmare 40 artister och komiker som vill dra sitt strå till stacken för att hjälpa.

Bland namnen finns Carola Häggkvist, Lars Winnerbäck, Miss Li, Jonas Gardell, Petter och Tomas Ledin. Lisa Nilsson, som också medverkar, är glad men inte förvånad över den stora uppslutningen:

– Jag tror att väldigt många har gått runt och bara väntat på tillfället. Det är så skönt att få göra någonting. Folk går omkring proppfulla med känslor och frustration inför det som pågår, säger hon till TT.

Lisa Nilsson har följt den senaste tidens rapportering om flyktingkatastrofen och när hon blev tillfrågad om att medverka vid galan i Globen tackade hon ja "utan att blinka". Hon tror att vågen av sympati för flyktingarna också är en reaktion på växande främlingsfientlighet på andra håll i samhället.

– Det blir både en protestaktion och en stödaktion, säger hon.

Biljetterna till galan släpps på tisdagen, den 15 september.